Hva' så hvad?

 

Jeg bruger ikke Fjæsbogen (JAN 2019).

Jeg gider slet ikke køre med - det er sgu’ for dumt. Så jeg er kun på Facebook et par gange om året og skriver helst ingenting.

For ikke at gå helt glip af mit dagligliv, kan du evt. læse lidt herunder (du er faktisk inde på en slags blog). Siden opdateres, når jeg kommer i tanke om noget. Det meste er ret ligegyldigt - men alligevel ikke. Ikke alle dage er med.

Bemærkninger kan besvares til sten@stenutke.dk

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

05 MAR 2019

HÅND-
VRIDNING

Journalisten Jens Gaardbo fra TV2 er en gammel kending. Hans egne holdninger til ting og sager er ofte uforståelige, men jeg har flere gange oplevet ham som dygtig budbringer: Han styrede en stor høring i Malmø (90’erne?) om de mange risikoer ved atomkraftværket Barsebäck på en meget proffesionel og objektiv måde. Jeg deltog som tilhører for “Barsebäckgruppen” i Vedbæk. Spændende! Nu pipper Gaardbo igen i dagbladet BT, denne gang om den frygt, der er ved at snige sig ind i mange mennesker:

"Vi er forheksede af levealder, sundhed, tryghed, varme hænder og evig lykke. Og helst også et evigt liv. Så vi frygter for en sikkerheds skyld..."

"Og så er der den nye trussel, den morderiske bacon i køkkenet. Vi taler om afbrænding af tunge fedtmolekyler, så eksperten i radioen anbefalede forleden, at man holder afstand til panden.
Det kræver så en paletkniv på tre meters længde. Og samtidig siger et andet køkkenråd, at du netop aldrig må forlade dine pander, fordi de udgør en risiko for brand.
Hurra, så har vi to ting at frygte på samme tid. Det går den rigtige vej. Det hændervridende menneske er kommet for at blive"

 

 

 

 

 

18 FEB 2019

FEST

Hanne Lillesø Jonassen - i en menneskealder kendt som “Jonas” fra ØH i Humlebæk - blev pludselig 80 forleden, selvom hun ligner een på nogle og tres. Hun bød sin dejlige familie på italiensk frokost hos “Amagi Mei” i Helsingør og efterfølgende kaffe, grappa og guf i privaten på Boserupvej. Jonas er svigermoderen over alle svigermødre og giver altid nogle dejlige knus. Vi har kendt hinanden siden ‘86, da jeg flyttede sammen med hendes yngste datter Dorte.

 

 

 

 

 

02 FEB 2019

FEST

En af de smukkest spillende pianister i Danmark, der kan få musikken til at lave farver og billeder, Katrine Gislinge, havde fødselsdag d. 1. 2. og blev kun 50. Venner, kolleger og folk fra branchen fejrede hende på Borups Højskole i København med taler, sange og musik. Stødte på Lone (enke efter Frederik Gislinge), som jeg nogle år tilbage - sammen med kusinen Hanne - besøgte flere gange i Esbjerg. Spottede f.eks. også ham Blachman (med lysebrune, godt patinerede ruskindsstøvler) og Helle Helle. Husbonden, komponisten Bent Sørensen, bevægede sig som en skygge rundt hele aftenen og fik ting til at glide på en dejlig afslappet måde. Tak for oplevelsen, maden og de dejlige progressive musikindsleg - og knus for fremtiden.

 

 

 

 

 

25 JAN 2019

SKUESPIL

AMADEUS på Det Kgl. Teater i København: Overvældende flot, men en anelse for pædagogisk. Ikke meget åbenlyst drama. Det er en helt usædvanlig og mærkelig historie og meget flot fortalt. Ballet, Mozart, skuespil og opera i een mundfuld, ret fascinerende. Regisøren havde anbragt en kæmpe tsonamibølge af Mozarts nodeark midt på drejescenen. Stemmer var enkelte gange for svage eller dårligt lydmixet, der gjorde det svært forstå de lange dialoger. Hvis skuespillerne havde mikrofon på, kunne man måske have allieret sig med dygtige freelance lydfolk, der ved noget om stemmer i en sal? Blev B&W højtalerne ude i siderne brugt?

 

 

 

 

 

20 JAN 2019

FAMILIE

Så er det snart 5 år siden, jeg har været sammen med min lillebror Lars Ulrik Larsen. Men det er over 10 år siden, jeg har mødt mine søstre Maiken Heilmann og Rikke Njust. Gu’ ve’ hva’ de render rundt og laver? Er de blevet lidt sure? Har jeg intetanende malet overskæg på deres dukker? Nå, men jeg er jo ikke selv den mest udadvendte person på kloden. (Månen i Asc), men det kan også være generthed.

 

 

 

 

 

12 JAN 2018

DRUK

Fik på min 80-årsdag en flaske fransk pastice fra to hjertevarme bogforlagspiger fra ROSINANTE. På flasken står der: BERGER Pastis de Marseilles 45 %. Havde fuldstændig glemt, hvor godt det smager med lidt vand i. Forstår også godt, at mange gode franske mænd er døde af druk af det stads!

 

 

 

 

 

07 JAN 2019

HANDEL

Opdagede en “ny” REMA 1000 godt 2,6 km væk i den nye rundkørsel ved Kvistgård. Et helt nyt univers med masser af grønt og billige, ukendte varer. Nøjedes med at Købe to rundstykker for en femmer - de smagte sgu meget godt, selvom det meste var luft!

 

 

 

 

 

23 DEC 2018

HELBRED

Har eftervirkninger over en udtrukket tand. Fantomsmerter? Kæbebetændelse? Panodil og Ipren klarer det værste Og to glas god rødvin ned i tandudtrækningskrateret. Sevim hos Tandlægerne ved Runddelen fandt en genial løsning for resttænderne. Gigten i nakke og ryg er uforandret. Det samme gælder prostata. Nye følgesvende: KOL, psoreasis. Glædelig jul, allesammen!

 

 

 

 

 

23 DEC 2018

MINDE

En juleaften i mit liv jeg aldrig glemmmer: Sted: Høyrups Alle 12 i Hellerup omkring 1961. Gæster: Mormor, Tøse, Kjeld, Majken, Sten, Rikke og lille Lars Ulrik. Kl. 10 forlader værten Kjeld selskabet uden et ord, starter sin Ford Zephyr Six og kører op til ex-konen i Rungsted. Sikke en stemning han efterlod! Kærlighed har mange ansigter!

 

 

 

 

 

15 DEC 2018

MINDE

Flashback: Min morfars søster Ingrid var gift med arkitekt og arkæolog Ejnar Dygve (Onkel Ejnar). Jeg overnattede enkelte gange som barn i deres hjemmetegnede hjem i Svanemøllen nord for Kbh. Der var mange modne figner på husets sydside, husker jeg. Han var et blidt og hjerteligt menneske og stærkt knyttet til sin kone - og byen Split i Ex-jugoslavien. Jeg har aldrig siden mødt en mand med så lange og så hvide øjenbryn! De boede om sommeren på GRETHELY, 150 m. fra Tibirke Kirke, hvor jeg under krigen sov flere gange på 1. sal. Onkel Ejnar påstod iøvrigt hårdnakket, at kirken, huset, oldtidsvejen i Ellemosen og Toftekilden var en del af et helligt vig.

 

 

 

 

 

23 NOV 2018

HANDEL

Asminderød Brugs! Man tror, det er løgn. Den er stor! Den er mega-stor! De har ALT.  Seks-syv forskellige slags single malt whisky. 12 slags pasta. Et univers af af “hjemmebagt” brød og færdigretter. Kød og fisk i alle afskygninger. Fandt to 5-benede stikdåser med lyskontakt til 99,00, toastbrød til 5,00 og koniske piberensere til 12,90. Købte også en karton Doppio Passo - god Primitivo fra Puglia til rigtige pris.

 

 

 

 

 

22 NOV 2018

SØVN

Ligger om aftenen og natten i en elevationsseng og de luxe madras med stof-isolerede fjedre + en tynd DreamZone undermadras. Der står en TV-skærm lige i øjenhøjde 2,5 meter væk. Det er fedt, næsten for meget...

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Billedserier

Diverse

Website_Design_NetObjects_Fusion


Alle fotos på billedsider:
©Sten Utke

Puglia, Italia
Roma - i hælene på Thorvaldsen
Roma på godt og ondt
Den græske ø Symi
London
Toscana
Danmark dejligst
Gammelt dansk
Colli Albani - Albanerbjergene
Et torp i de østskånske skove
Venezia
Campania

Willys Place i Vester Voldgade
Nødebo Kostskole i 50’erne
Disco på den gamle færgekro
Klammerhøj i Tibirke Bakker
Tibirke Bakker
Gamle kuffertmærker
Billedbunken
Aner
Anegalleri
Surt og Sødt
Gamle biler

 

 

 

 

 

 

 

Sten Utke | Langebjergvej 204A | DK-3050 Humlebæk | +45 30254894