Klammerhøj

 

Klammerhøj i Tibirke Bakker

 

 

 

 

 

HRS Ejvind Møller og hans hustru Esther Heilmann byggede et lille, hvidpudset sommerhus med stråtag i de fredede Tibirke Bakker ved Tisvilde i 1916. Huset blev placeret i en lille sænkning mellem Klammerhøj og Langetravs. Det blev udvidet flere gange, men fik skamferet sit udseende i 1970’erne.

 

Esther og Ejvind Møller - min mors forældre - havde sommerhus på Klammerhøj i de fredede Tibirke Bakker ved Tisvilde fra 1916, hvor de brugte al deres sommertid med familie og venner.

Jeg opholdt mig fra spæd indtil det tolvte år altid på Klammerhøj mindst 4 måneder om året. Tiden gik som barn med at lege med de andre landligger-børn eller med Just fra Brejdablikgården, der senere blev restauratør i Tisvilde. Der blev bygget huler i bakkernes sand neden for Klammerhøj og der gik mange dage med at være på stranden ved Brandebjerg eller hænge ud i forfatteren Johs. V. Jensens lille smedie og værksted.

Min mor og hendes 2. mand købte huset i 70’erne og byggede det om til helårsbeboelse. Det blev forlænget med gasbeton, beklædt med isolation og brunbejsede brædder og kom til at se alt for meget anderledes ud end før! Det forsvandt faktisk - blev eet med træerne bagved! Det var næppe den oprindelige hensigt med huset, der i 1920’erne var inspiration til flere af andre nye huse i Tibirke Bakker.

 

 

Dejlige dage
med dejlige venner

 

I 50’erne - efter min morfars død - blev huset på Klammerhøj ikke brugt så meget af familien og kun om sommeren. Det stod tomt i lange perioder, hvilket jeg og mine venner benyttede sig flittigt af fra 1957 indtil begyndelsen af 1964.

Vi gæstede jævnligt huset på lange og oplevelsesrige week-ends med råhygge, romantik, bajere, madlavning, brændekløvning, ild i pejsen og lange ture ind i Tisvilde Hegn til Brandebjerg ud til Kattegat.

Det var ikke altid de samme, som var med på disse oplevelsesrige småferier og week-ends. Flere havde lige en ven eller veninde med! Uventede ansigter dukkede mange gange op - lige fra kendte fotomodeller, fotografer, tegnere, advokater, konsulenter, agenter, journalister og skuespillere til regulære svindlere, håbløse primadonnaer og fladpander. Men det blev alligevel altid en god oplevelse i et pragtfuldt hus i et af Danmarks smukkeste områder.

 

Med vennerne på Klammerhøj

 

Ca. 1965

Forfatteren Johs. V. Jensen på et af utallige besøg hos Esther og Ejvind Møller på Klammerhøj - nogle gange blot for at låne telefonen (Ramløse 435X).

Klammerhøj
gennem 80 år:

 

Ca 1914

Ca. 1920

Ca. 1922

Ca. 1940

Ca. 1960

Ca. 1967

Ca 1976

 

Billedbunke 5

 

Billedserier 400 x 600

Diverse

Website_Design_NetObjects_Fusion


Alle fotos på billedsider:
©Sten Utke

Puglia
Roma - i hælene på Thorvaldsen
Roma på godt og ondt
Napolibugten
London
Toscana
Danmark dejligst
Colli Albani - Albanerbjergene
Et torp i de østskånske skove
Venezia
 

Willys Place i Vester Voldgade
Nødebo Kostskole i 50’erne
Disco på den gamle færgekro
Klammerhøj i Tibirke Bakker
Tibirke Bakker
Gamle kuffertmærker
Billedbunken
Aner
Anegalleri
Surt og Sødt

 

 

 

 

 

 

Sten Utke | Langebjergvej 204A | DK-3050 Humlebæk | 30254894