Surt & Sødt

 

Det gamle brokkehoved møder sin begejstrede side...

“Surt og Sødt” er lidt gammeldags,
men er en blanding af glæde, brok, forundring, fiktion, “fake news”,
fri fantasi og satire.

Med venlig hilsen, Sten Utke

Paris’ mange ildsteder

 

 

Det er et særpræget syn at kigge ind over Paris fra en femte sal på Montmartre og se de mange røde skorstene fra indbyggernes komfurer og ildsteder. (eget foto)

Svensk racelære på oldefars tid:
De 5 menneskeracer

 

Gleerupska Universitets Bokhandelns Väggplancher för
åskådningsundervisning III: De fem människorraserne - (udateret)

Eftertænksomt middelalder-setup

 

 

Få timer før manden blev henrettet på bålet: -“Nu har jeg fortalt inkvisitionen igen og igen, at jeg har læst den der sangbog og biblen flere hundrede gange, og at jeg stadig ikke forstår en skid af det hele. Hvad handler de røverhistorier egentlig om, og hvad vil I bruge dem til? Må jeg be’ om noget frisk vand i kanden, mere papir og blæk - og et nyt lys? Jeg er igang med at udforme et manifest, der vil ændre verden”.

(billede fra Dark Roasted Blend)

Come fly with me...

 

 

Fra et TWA Lockheed Constellation passagerfly i USA først i 50’erne. Pantry’et er af krydsfinër med et gardin for. Vinduerne er store og firkantede med bredt udsyn. Passagererne kan også se, hvordan flyet ser ud udefra fra en stor skalamodel i kabineloftet. Sikkerhedsseler? Nej, nej. Man sidder i Chesterfieldagtige sofaer og gulvtæppet matcher. Det gør den elegante stewardesse også med sin kække hat og den tækkelige, halvlange nederdel.

 

 

TWA 1955 (med nye typer turbo-propfly) var også god til det med personlig, individuel service. Den velfriserede knægt herover har garanteret aldrig set noget lignende - blikket er fast rettet mod bakkens herligheder og det strålende smil vil slet, slet ikke forsvinde. Her er kalorier nok til 4 døgn. Moderen smiler også: - Far har sikkert betalt!

Roomservice?

 

 

Sådan bliver man altid behandlet, når man taler ordenligt til pigerne og uden omsvøb fortæller dem, at de er komplet uundværlige og ubegribeligt smukke på deres egen personlige måde - og at man nok skal anstrenge sig for at gøre, som de siger og ønsker (eller drømmer om)!

Alternativt kan kobberstikket også forestille en eller anden tilfældig krigsliderlig stodder, der har kæmpet bravt for magthaverne og bagefter har forlangt ordenlig roomservice.

Eller: Han er måske den absolut sidste levende mand på Jorden?

 

Lidt om Canis Lupus

 

Det er ikke ulven, som skal ændre adfærd. Der er os, der skal opleve et andet syn på den. Se den som den dyreart, der har fulgt mennesket i årtusinder og ofte beskyttet os. Tænk også over, at alle hunde er ulve - mere eller mindre - selvom de fleste i dag er komplet degenererede, kynisk fremavlet, psykotiske og undertrykte. Det er ulven ikke. Den tænker og handler som den skal!

Du kan desværre (heldigvis) ikke helt dressere en ulv! Men læs alligevel dressurbogen “Hunden - ulven ved din side” af Roger Abrantes - en klog og lærerig bog! Om kommunikation. Roger Abrantes er en af de få, der kender hundens behov, sprog, adfærd og relationer til mennesker.

 

Ham her bli’r man nok
aldrig rigtig ven med...

 

 

Han ligner en koncernkurêr, våbenhandler eller advokat - i snævert, farveløst luksuskluns (der kan holde sig rent på overfladen i månedsvis). Grå og sort over det hele. Denne fritgående alfahan er faktisk uhyggelig ad helvede til - ligner en slags dødens eller overmagtens budbringer. Iskold i røven - og dyrker sikkert helst kun sig selv og koncernen i en tyk tåge af grænseoverskridende grådighed og mandehørm. Han berører aldrig nogensinde en kvinde kærligt på kroppen - nej, han køber og misbruger bare damen for kontanter eller et par baner coke.

Træner, får UVA-sol og manicure mindst en time daglig. Drikker altid de mest sjældne skotske single malts og ellers Red Bull. Bruger Iphone 15 lux, Imac og Ipads gennem koncernens krypterede cloudnetværk. Bor mest på hotel med udvidet roomservice og effektivt, sikret wi-fi. Har også en boksadresse ved Waterfront i 2900. Kører i DK altid med taxa eller i firmaets Tesla. Og flyver altid med samme selskab for at opnå højeste bonus til sine private score-ture.

Men: Han kunne måske også forestille at være:

1) En arbejdsløs fitnesstræner i sit første praktikjob som fotomodel
for et norsk mediefirma.
2) Officielt nomineret til den absolut mest uegnede til roller i tv-serier som “Alene  i vildmarken” eller “I gæld til halsen”.
3) En moderne bedemand?

For at sige det helt klart:

 

 

Stort, flot, gammelt støbejernsskilt fra DSB, der meget detaljeret - og med STORE bogstaver - forklarer hvordan man ikke må opføre sig ved de nærliggende togstrækninger og ubevogtede jernbaneoverskæringer.
 

Nudansk?

 

Fuck de fucking fuckers før de fucking fuckers fucker dig!

Denne vej, mine herrer!

 

 

Gu’ ve’ hvor dette skilt oprindeligt
har hængt?

(fundet i aktionshus)

Langebjergparken i Humlebæk - en perle langt væk fra alting

 

Langbjergparken

 

08.11.2017, rev 2019

 

Min bopæl: Langebjergparken ved Øverste Torp i Humlebæk er jo ikke ligefrem et sted, man sådan lige kommer forbi, med mindre man er kørt forkert, skal på den lille kommunale skole eller et lille, lokalt sportscenter for enden af vejen.

Bebyggelsen ligger mast inde mellem et ret stort område med parcelhuse og et industriområde - dog uden decideret produktion. Den ligger på den blinde Langebjergvejs højre side og er en almen boligafdeling i Humlebæk Boligselskab, der administreres af Domea s.m.b.a..

Boligerne fra midten af 1980’erne er bygget som kædehuse med to etager i to ovale cirkler inde i hinanden, adskilt af stier og gode legepladser. To plæner i midten af det hele fylder cirklen ud. Der er P-pladser og carports til de fleste.

Man er totalt isoleret fra bylivet i Humlebæk. Der er til gengæld fred og næsten larmende stilhed. Fuglefløjt og åben himmel. 36 m. over havet. Lejlighederne har 38 år gammelt HTH-køkken og komfur med keramiske plader. Meget tørt indeklima og altid fodkoldt. Individuel målerafregning på alt: Gasvarme/el/vand.

Men: Der er ingen vicevært. Den nærmeste ejendomsfunktionær befinder sig ofte et helt andet sted på egnen og har slet ingen tilknytning. Skal man have udført en reperation - og ikke har netadgang (14%) - skal man aflevere en skriftlig besked, der behandles af et såkaldt service center 2 km væk, som koordinerer opgaverne mellem 6 (seks) forskellige boligafdelinger i Humlebækområdet.

Det nærmeste sted at få stillet sulten er fra en K-tank 1.7 km mod øst. Dagligvarebutikker ligger 2.3 km væk, og når man skal hjem med varerne på cykel, foregår det op ad bakke - man ta’r lige en stigning på 24 m op til Langebjerg!

Godnat med TWA

 

 

I en TWA Constellation på vej til drømmeland (med lyden af fire store turbo-prop motorer i ørerne) - i fin natkjole, svagt månelys, klare stjerner i det fjerne og et ugeblad lige ved hånden. (TWA - Trans World Airlines - gik iøvrigt konkurs).

Need for Weed

 

 

Den forhåbningsfulde datter i hyggesnak med sin enlige mor om årets afgrøder fra væksthuset. “Dyrk dit eget, ryg dit eget”! (Skrift og layout minder iøvrigt lidt om tidligere Philip Morris smøg-annoncer).
 

Fra Dark Roasted Blend

Film, jeg aldrig fik set, men hvor handlingen må være åbenlys  I

 

 

Dybt rystende film om farlige, ukontrollerede og ulovlige fysiske indgreb på gravide tyske kvinder. Om håbløs og udsigtsløs ung forelskelse og dens dybt skæbnesvangre konsekvenser: Afmagt, smerte og floder af gråd. Med helt igennem tysktalende schauspielere.

Film, jeg aldrig fik set, men hvor handlingen må være åbenlys  II

 

 

Med Ib Mossin og menneskeligt bundskravl dybt nede i møget i det indre København. Lone Hertz, Ghita Nørby og Birgitte Bruun er ufrivillige ofre for nogle rodløse knægtes usympatiske, kyniske og afvigende adfærd. Et endeløst drama med mange oprivende og tankevækkende scener. Preben Kaas er med.

- og med den
ønskede hudfarve?

 

 

Det er bestemt ikke OK at give hunde make-up, tøj og parykker på, men køteren herover ser ikke ud til at lide større skade. Utroligt, som den ligner Mikael Jacobsen!
Godt set! Godt billede! Go’ hund!

 

(fra J.L. Andys Petcare, Miss.)

Mest valgte svar og udbrud i danske radio- og tv-interviews:

 

“Jamen, altså, øhhhh(m)...”

 

 

 

Billedserier

Diverse


Alle fotos på disse
billedsider:
©Sten Utke

Billedbunken
Tibirke Bakker
 

Willys Place i Vester Voldgade
Nødebo Kostskole i 50’erne

Gamle kuffertmærker
Billedbunken
Aner
Anegalleri
Surt og Sødt
 

 

 

 

 

 

 

 

Sten Utke | Langebjergvej 204A | DK-3050 Humlebæk | 3025 4894