Willis Place

 

Willi’s Place
på Vester
Voldgade i
København


- Det var her,
mange journalister,
reklamefolk, fotografer
og kendisser
kom i 50’erne

- for at drikke the!

Der kom mange piger på Willi’s Place, der gerne ville “opdages”

 

Vejen hjem fra job i årene 1955-64 gik som regel over “The American Sodafountain” Willi's Place på en 1. sal i Vester Voldgade i København. Stedet var for sin tid noget helt specielt. Der blev f.eks. ikke udskænket spiritus. Det var her, at mange pressefolk, reklamekonsulenter, fotografer og kendisser kom og spiste frokost eller drak the/kaffe. Bag baren sørgede værten Willi De Witt fra en pladespiller selv for musikken, der altid var lækker jazz og bigband musik. Lige fra Sinatra til Ellington. Og det var her, man kunne møde både de kendte fotografer, modefolk, headhunterne, Helle Hertz, Klaus Pagh, Sven Johansen, Freddy Albech og Evy Nordlund + diverse charlataner!

 

 

Enkelte af gæsterne hos Willi's blev hen ad vejen til gode venner eller kammerater. Vi tog på weekends og udflugter sammen eller kom i hinandens hjem og til fester...

Et par år var vi en meget åben klike på Willi's Place, hvor vi altid mødtes fredag eftermidddag for at planlægge weekenden sammen. Hvis nogle i lokalet ville med i bilerne, skulle de bare sige til. Der var f. eks. ofte ture til det nyåbnede Louisiana i Humlebæk med afslutning i Hellerup hos civilingeniør Peter Plum med pasta med Sugo al Pomadora fra Heinz! Eller nogle lange weekend’s med gåture i Tisvilde Hegn og overnatning på Klammerhøj i Tibirke Bakker med ild i pejsen og øl i maven!

Det var ofte skak-interesserede i alle aldersgrupper, der besatte bordene hos Willi’s

 

Der kom omtrent de samme mennesker på Willi’s hver dag, der tyllede the (i personlige hvide kopper med navn og guldkant) eller fik sig en BLT-sandwich, en lækker salat, dagens super-special, Cordon Bleu med fritter eller toast. Knæveren gik på kryds og tværs, der var altid masser af søde piger med milkshakes og opsat hår - og altid kolleger og nogen at spille skak med!

 

 

Fotograf Bent Næsby, Sten Utke

 

Klaus Pagh (th) spiller skak ved stambordet

Postkort fra Willi's Place

Gammelt postkort fra Willi’s Place (fundet af Kirsten i Tårbæk, tak!)

 

Billedserier

Diverse


Alle fotos på disse
billedsider:
©Sten Utke

Billedbunken
Tibirke Bakker

Willys Place i Vester Voldgade
Nødebo Kostskole i 50’erne


Gamle kuffertmærker
Billedbunken
Aner
Anegalleri
Surt og Sødt
 

 

 

 

 

 

 

 

Sten Utke | Langebjergvej 204A | DK-3050 Humlebæk | 3025 4894